Infecti Ascunse Ale Organelor Sexuale

Se crede ca sanatatea masculina este afectata de mai multi factori, in special, degradarea mediului si deteriorarea calitatii produselor alimentare contribuie la imunitateaa scazuta a origanismului. Acest lucru duce la asa-numitele infectii latente care apar frecvent asimptomatic, dar care afecteaza starea organismului si functia sa de reproducere, in general.

Astazi, cele mai frecvente infectii latente sunt chlamydia, micoplasmoza, ureaplasmosis, herpes, citomegalovirus. Identificarea acestor boli fara diagnostic speciale este practic imposibila, si pacientii merg la medic doar atunci cand apar exacerbari pentru ca afectiunile respective care nu au fost tratate.

infecti-latente-ale-organelor-sexuale

Problema infectiilor latente este faptul ca acestea provoca mai multe complicatii, printre care si infertilitatea. Infectiile ascunse sunt dificil de tratat, chiar si cu antibiotice din cauza lipsei de simptome.

Consecintele infectiilor latente pot fi diferite, totul depinde de forma si amploarea bolii. Infectiile pot duce la prostatita, vezikulitu, epididimita. Aceste boli sunt insotite de o crestere a temperaturii corpului, stare generala de rau si simptome care necesita o interventie medicala imediata: aparitia de sange in urina, dureri in abdomen si dureri inghinale, o senzatie de arsura, sau invers, urinat dificitar, care poate duce la retentie urinara acuta.

Diagnosticare

Infectiile ascunse sunt foarte periculoase pentru barbati pentru faptul ca acestea pot fi gasite doar prin examinare de catre un medic specialist prin intermediul testelor medicale speciale, care pot identificarea agentul patogen, in ADN-ul celulelor.

Diagnosticul ADN-ului este in prezent analiza cea mai precisa pentru infectia latenta. Un test de sange se realizeaza cu scopul de a identifica sifilis, HIV (SIDA), hepatita B si C.

Tratament

Tratamentul infectiilor latente este complex si implica utilizarea de medicamente antibacteriene. De asemenea pot fi utilizate tratamente fizice: terapie laser, ultrasunete, etc.

Leave a comment