Erectia si Ejacularea Precoce

Erectia este cresterea in volum a penisului, care creeaza oportunitatea necesara contactului sexual. Erectia este datorata unui gest reflex de umplere a penisului cu sange, dandui acestui organ rigiditate. Aceasta este o stare activa a penisului, din punct de vedere sexual, prin crestre in dimensiune si greutate (din cauza sangelui care umple corpul cavernos), astfel incat sa poata fi introdus in vagin.

Erectia presupune cresterea tensiunii arteriale, relaxare si flux sanguin directionat in corpii cavernosi. Rezultatul acestei succesiuni de evenimente – de umplere a corpilor cavernosi ai penisului cu sange, este sa permita cresterea penisului in dimensiuni, longitudinal si transversal si sa ajunga la taria necesara actului sexual.

Ejacularea prematura / Ejacularea precoce (ejaculare rapida) este descrisa de majoritatea specialistilor urologi ca starea in care ejacularea se produce prea devreme pentru a obtine un contact sexual normal. Ejaculare precoce este o disfunctie sexuala destul de comuna si afecteaza 30-40% dintre barbati. De obicei, problema de ejaculare prematura este intalnita la tinerii care nu depasesc varsta de 40 de ani. In cazul in care contactul sexual se termina prea repede, sunt generate  nemultumiri pentru ambi parteneri si pot distruge relatia. Tratamentul ejacularii premature se face individual pentru fiecare pacient in functie de rezultatele pe care acesta le are la examinarile medicale de specialitate.

erectie-ejaculare-precoce
Ejacularea precoce poate fi primara sau secundara

Ejacularea Precoce Primara este cea care debuteaza o data cu viata sexual, cu alte cuvinte barbatul in cauza nu a avut niciodata controlul adecvat asupra ejacularii.

Ejacularea Precoce Secundara se dezvolta la pacientii care au avut anterior control adecvat asupra ejacularii. Ejacularea Precoce secundara se poate dezvolta ca urmare a unor boli inflamatorii la prostata, uretra, adenom de prostata, care cresc sensibilitatea receptorilor organelor genitale interne.

Ejacularea Precoce poate fi o problema psihologica. Frustrarea emotionala si fizica cauzata de ejacularea precoce poate duce la tulburari mentale si fizice pentru ambii parteneri.

Exista multe voci care pun intrebarea daca ejacularea precoce nu este o problema pur psihologica. De asemena nu sunt putini cercetatori care afirma ca excitarea nervoasa si hormoni sunt diferite in cazul persoanelor care sufera de ejaculare precoce in comparatie cu restul barbatilor, care nu au aceasta problema. Aceasta teorie sugereaza ca multi barbati au o excitabilitatea si sensibilitatea organelor genitale crescuta, ceea ce impiedica controlul orgasmului.

Tratamentul Ejacularii Precoce
Specialistii On Clinic au dezvoltat tehnici unice si medicamente complexe, care sunt foarte eficiente si practic nu au efecte secundare. Rezultatul este o relaxare sexuala si o oportunitate de a controla durata actului sexual. In timpul primei vizite la urolog, cu ajutorul echipamentelor moderne va vom determina sensibilitatea organelor genitale si se va stabilii tratamentul in functiie de particularitatile dumneavoastra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s